9630 працевлаштованих осіб у Кіровоградській області — результат роботи обласної програми за півроку

З метою забезпечення регулювання ринку праці, підвищення економічної активності населення, створення умов для забезпечення продуктивної зайнятості та соціального захисту населення від безробіття, здійснення соціального захисту тимчасово непрацюючих і підтримки неконкурентоспроможних на ринку праці громадян діє програма зайнятості населення Кіровоградської області.

Так, протягом січня-червня 2018 року в центрах зайнятості області зареєстровано 14,5 тисяч безробітних мешканців сільської місцевості. Для вирішення проблеми зайнятості сільського населення центри зайнятості області організовували професійне навчання за професіями, які користуються попитом у сфері сільського господарства, дають можливість для розвитку самозайнятості та ведення особистого селянського господарства. Загалом, у першому півріччі поточного року професійне навчання пройшли близько 2,9 тисяч мешканців сільської місцевості; за сприянням центрів зайнятості області працевлаштовано 6,3 тисяч безробітних; 18 безробітних започаткували власну справу як суб'єкти підприємницької діяльності.

Із загальної кількості працевлаштованих у звітному періоді службою зайнятості — 9630 осіб - 161 безробітних осіб із числа військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції, і 184 безробітних осіб з інвалідністю.