У Кіровоградській обласній раді сформували комісію з обрання нового директора театру ляльок

У Кіровоградській обласній раді визначились із представниками громадських організацій, які братимуть участь у роботі конкурсної комісії з обрання директора комунального закладу «Кіровоградський академічний театр ляльок». Жеребкування в режимі онлайн відбулося сьогодні, 16 січня.

На участь у конкурсі з відбору директора театру свої кандидатури подали такі громадські організації, як Центральний комітет профспілки працівників культури України, ГО «Сучасний театр сатири», ГО «Кропивницька мистецька майстерня» та ГО «Творче об’єднання «Парус». Втім, у випадку з останнім комісія з жеребкування визначила невідповідність поданих установчих документів умовам відповідного функціонального спрямування у сфері культури (театри і театральна справа). Саме тому цю громадську організацію виключили з числа претендентів на роботу в конкурсній комісії.

Шляхом жеребкування до її складу потрапили Микола Барабуля («Сучасний театр сатири»), Євгенія Малявкіна (Кіровоградська обласна організація профспілки працівників культури України) та Наталя Токарєва («Кропивницька мистецька майстерня»).

Трудовий колектив Кіровоградського академічного театру ляльок делегував до складу конкурсної комісії директорку Кропивницького музичного фахового коледжу Ларису Голіусову, директорку Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей ім. Т.Г. Шевченка Таїсу Манжулу та директорку Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Є. Маланюка Ларису Савенко.

Від обласної ради участь в її роботі візьме директорка департаменту культури і туризму Кіровоградської ОДА Уляна Соколенко, голова Кіровоградської обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури Надія Лісняк та заслужений журналіст України, письменник Валерій М’ятович.

Щоб першими дізнаватися про діяльність обласної ради підписуйтесь на наш Телеграм-канал https://t.me/oblrada_kr