У Кропивницькому обговорили особливості виплат родинам загиблих захисників

Виїзне засідання Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Верховної Ради України відбулося на Кіровоградщині. У межах заходу провели засідання «круглого столу» на тему «Інформаційна кампанія щодо виплат, пенсій та соціальних гарантій членам сімей загиблих захисників і захисниць України», в якому взяв участь перший заступник голови Кіровоградської обласної ради Юрій Семенюк взяв участь у роботі сьогодні, 11 грудня.

Захід зібрав представницький десант учасників – народних депутатів, представників Кабміну, Пенсійного фонду, обласної ради, ОВА, волонтерів та ветеранів. Його мета – вдосконалення механізму виплат родинам загиблих захисників, аби цей процес відбувався максимально швидко та ефективно, без затримок і травматичного досвіду.

Учасники «круглого столу» узагальнили проблеми, з якими стикаються як сім’ї військовослужбовців, так і органи влади. Головне в цьому – уникнути зайвої бюрократизації, а в ідеалі – повністю автоматизувати процес призначення та нарахування необхідних виплат. Над цим найближчим часом працюватимуть відповідні комісії Верховної Ради України та профільні міністерства.

Щоб першими дізнаватися про діяльність обласної ради підписуйтесь на наш Телеграм-канал https://t.me/oblrada_kr