Олександр Чорноіваненко: головна перевага децентралізації – поява нових лідерів громад

Про це зазначив голова обласної ради Олександр Чорноіваненко під час Форуму «Реформа місцевого самоврядування та регіональної політики: можливості для громад та регіонів», що відбувся сьогодні в академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. М.Л.Кропивницького.

У роботі Форуму брали участь представники влади, районних рад і райдержадміністрацій Кіровоградської та Черкаської областей, громадськість.

Олександр Чорноіваненко привітав присутніх і наголосив:

     «Громади, які об’єдналися, вже бачать плюси - збільшення місцевого бюджету, що дозволяє реалізовувати важливі для населення проекти. Завдання влади – це систематичне інформування про перспективи, можливості й допомога в їх реалізації. Дослідження показує, що чим раніше громада скористалася можливостями, які з’являються в ході децентралізації, тим більше переваг і досягнень бачать і відзначають мешканці.

      Децентралізація – це вимога часу. Думаю, що провести повноцінну зміну відносин, які формувалися десятиліттями, за короткий проміжок часу, важко. Однак закласти основи для таких змін – можливо та необхідно. Для цього потрібна лише політична воля».

Під час Форуму учасники обговорили перспективи розвитку територіальних громад Кіровоградської та Черкаської областей у контексті реалізації державної регіональної політики та впровадження реформи місцевого самоврядування.