Олександр Чорноіваненко провів особистий прийом громадян

13 червня 2018 року відбувся особистий прийом громадян головою обласної ради  Олександром Чорноіваненком.

Так, представники батьківського комітету Новомиргородської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів Кіровоградської обласної ради звернулися до голови обласної ради з низки питань, і, зокрема, щодо проведення перевірок у даному закладі та необхідності створення дошкільних груп у даній школі-інтернаті.

З приводу першого питання було запрошено начальника управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації Володимира Таборанського, який поінформував заявників про результати перевірки фактів, викладених у зверненнях батьків вихованців та працівників зазначеного закладу до обласної ради та до обласної державної адміністрації, проведеної із залученням Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області. Як наслідок, факти, викладені у зверненнях, підтвердилися частково. Результати обстеження закладу доведено до відома керівництва Новомиргородської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів і запропоновано вжити невідкладні заходи з усунення виявлених порушень чинного законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів і санітарного законодавства, а також привести у відповідність із  чинним законодавством України, зокрема, в частині організації освітнього процесу.

Стосовно питання щодо створення дошкільних груп для дітей із вадами слуху Володимир Таборанський повідомив присутнім, що державна політика у цій сфері спрямована на те, щоб забезпечити дитині можливість не втратити контактів із сім'єю. Такі послуги можуть надаватися на базі дитячих садочків за місцем проживання дитини.          

Наразі розпочато поетапний процес створення інклюзивно-ресурсних центрів в області. Вирішується питання кадрового забезпечення таких центрів, відповідні спеціалісти проходять курси підвищення кваліфікації.

На особистий прийом завітав військовий пенсіонер із пропозицією стосовно необхідності врегулювання на законодавчому рівні питання про визнання осіб, що проходили службу та виконували завдання держави, зокрема в м. Баку (Республіка Азербайджан) у 90-х роках, учасниками бойових дій. Олександр Чорноіваненко запевнив заявника, що порушить перед Міністерством оборони України клопотання про внесення необхідних змін до законодавства України, яке регулює дані відносини, але прискорити цей процес допоможе відповідне колективне звернення зацікавлених осіб до обласної ради.

Інший ветеран військової служби, учасник війни в Афганістані, звернувся до голови обласної ради Олександра Чорноіваненка з проханням допомогти у складній ситуації, пов'язаній із захистом його  житлових прав (незаконна, на думку заявника, приватизація його квартири іншою особою, що супроводжувалася численними порушеннями чинного законодавства України та нереагуванням правоохоронних органів).

З даного питання голова обласної ради дав доручення виконавчому апарату ретельно вивчити проблему та проаналізувати юридичні аспекти можливих шляхів її розв'язання.

Усі звернення громадян взято головою обласної ради  на контроль.            

Про результати розгляду звернень, порушених під час особистого прийому, заявників буде поінформовано в терміни, передбачені Законом України “Про звернення громадян”.